Een product met een verhaal is een troef om het op de kaart te plaatsen

XAVIER DE MOOR

VAN DE POLDERS NAAR DE KUST

Als ambassadeur van Het Lekkere Westen bieden wij u dit streek-en seizoensgebonden menu aan. Elk gerecht is gemaakt met ingrediënten uit onze streek, geproduceerd door mensen met een eigen verhaal.

Bistro ’t Apertje is prachtig gelegen aan de Damse vaart. Chef Xavier is een klassiek geschoolde chef die de degelijke keuken van vroeger bereidt. Alles is seizoensgebonden, huisbereid en met bijpassende garnituren. Elk product met een verhaal verdient een plaats op zijn kaart.

“Ik plaats graag producten met een verhaal op de kaart. In het voorjaar hopscheuten uit Poperinge, ook de eitjes van Beirens zijn een dankbaar product en uiteraard de Zeebrugse garnalen.”

Een klassieker op de kaart is 3 bereidingen van handgepelde garnalen ‘to share’. Ook polder hazenrug en polderfazant zijn uitermate geliefd bij de klanten.

Gastronomisch genieten in dé lekkerste provincie

Chefs laten je duimen en vingers aflikken met gerechten van eigen bodem, logies verwennen je met een streekontbijt en cafés heffen het glas met sprankelende, lokale bieren en smakelijke wijnen.

Bezoek onze pagina op Het Lekker Westen:
Teksten en foto
: Visit West-Vlaanderen